[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un scriitor milionar din RM va participa la alegeri în calitate de candidat independent
9 Octombrie

Scriitorul Ion Varaniţă va participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 în calitate de candidat independent. Anunţul a fost făcut de Varaniţă în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Am decis anul acesta să candidez în calitate de candidat independent. Este o decizie strict personală, pe care am luat-o zilele trecute. Am obosit de politica acestei ţări. Este timpul ca noi cei tineri să ne implicăm în politica ţării”, a declarat Ion Varaniţă.

În cadrul conferinţei, scriitorul a enumerat mai multe reforme pe care le promovează. Printre acestea sunt: învăţămînt gratuit pentru studenţii din Republica Moldova; reducerea ratei dobînzilor la credite pînă 4%; consolidarea societăţii şi reducerea numărului de ministere. De asemenea, acesta vrea că Parlamentul să fie compus doar din reprezentanţi ai societăţii, iar în caz de nerespectare a promisiunilor electorale, să îşi dea demisia după primul an de mandat.

În context, scriitorul Ion Varaniţă îndeamnă cetăţenii să susţină candidaţii independenţi la alegerile parlamentare.

„Dacă am avea 50 candidaţi independenţi, partidele politice nu vor avea atîtea şanse de a guverna această ţară. Ne-am înregistrat la CEC pentru a participa. Sunt ferm convins că voi participa la alegeri. Anul acesta avem şansa de a vedea primul candidat independent în Parlamentul RM. Sînt sigur că voi lua mai mult decît minimul necesar de voturi”, a afirmat scriitorul Ion Varaniţă.

Potrivit sursei, în spatele său se află o echipă care îl va ajuta, iar în campania electorală va implica banii proprii.

„Am reuşit să cîştig cîteva milioane de lei din activitatea pe care o desfăşor. Voi implica banii mei în campania electorală”, a conchis Ion Varaniţă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților