[ X ]
[ X ]
[ X ]
 Un punct de informare şi documentare NATO a fost inaugurat la Academia de Administrare Publică
12 Noiembrie

Pe data de 11 noiembrie curent, la Academia de Administrare Publică, a avut loc o masă rotundă în cadrul căreia a fost inaugurat un Punct de informare şi documentare al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), transmite CURENTUL.

În debutul mesei rotunde, a fost prezentat un scurt film documentar despre apariţia şi etapele de dezvoltare a NATO.

Director executiv al Centrului de Informare şi Documentare NATO (CID NATO) din Republica Moldova, Elena Mârzac, a făcut o scurtă prezentare a istoriei fondării CID NATO în Republica Moldova, misiunea căruia este de a promova valorile europene, cooperarea Republicii Moldova – NATO în sprijinul păcii şi securităţii.

„Inaugurarea acestui punct va aprofunda colaborarea dintre Academie şi CID NATO”, a subliniat Elena Mârzac.

Evenimentul a fost precedat de completarea  bibliotecii Academiei cu o serie de cărţi şi broşuri despre Alianţa Nord-Atlantică, colaborarea Republicii Moldova cu această organizaţie internaţională și percepţia NATO în ţara noastră.

Notă: Bazele cooperării multilaterale dintre Moldova şi NATO au fost puse în 1994, când preşedintele Mircea Snegur a semnat cu Manfred Woerner, Secretarul General  NATO, documentul-cadru al Programului „Parteneriatul pentru pace”, astfel a fost instituţionalizată colaborarea celor doi parteneri.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților