[ X ]
Un partid din Moldova susţine că presa reprezintă un instrument forte în educarea cetăţenilor
15 Ianuarie

Partidul Social Democrat din Moldova a adresat un demers către Delegaţia UE la Chişinău şi Ambasada SUA în RM. Potrivit formaţiunii, instituţiile mass-media evită şi ignoră deschis să reflecte poziţia altor partide politice, cu excepţia celor aflate la guvernare.

„Ignorarea Partidului Social Democrat şi lipsirea de dreptul de a ne expune public, tocmai pentru ca cetăţenii să cunoască şi o altă viziune, denotă că principiile democratice din Republica Moldova, care cu vehemenţă au fost declarativ promovate de coaliţia de guvernare, nu a însemnat nimic altceva decît ardoarea actualei guvernări de a obţine controlul total al puterii în stat şi dominarea tuturor instrumentelor mediatice existente în ţară”, scrie în adresare.

Totodată, social-democraţii conştientizează faptul  că prezintă un alt punct de vedere, inclusiv critici asupra acțiunilor nelegitime ale exponenților guvernării,  însă aceasta nu ar trebui să fie un impediment pentru difuzare, în deosebi la postul naţional de televiziune, care este o instituție media de stat și care activează din bani publici.

În cele din urmă, PSD consideră că presa reprezintă un instrument forte în educarea cetăţenilor, dar, „din păcate, în Republica Moldova, aceasta este folosită de către actuala guvernare doar în interes personal”.

Inapoi la arhiva noutaților