[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un partid din Moldova se va adresa la CEDO
8 Decembrie

Partidul „Patria” se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) în contextul excluderii partidului din cursa electorală, dar și a altor subiecte. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către liderul formațiunii, Emil Ciobu, transmite CURENTUL.

Emil Ciobu a declarat că, partidul pe care îl conduce nu poate recunoaște legalitatea alegerilor din 30 noiembrie 2014.

„Ceea ce s-a întîmplat la 30 noiembrie 2014, se poate califica un spectacol cu grijă regizat de puterea actuală cu încercări nereușite de a mima o democrație adevărată. Ceva asemănător în dezinformarea populației și falsificarea alegerilor cu scopul menținerii puterii politice, democrația moldovenească nu a cunoscut niciodată astfel de cazuri, nimeni nu a îndrăznit să scoată un concurent electoral folosind motive grosolane inventate cu 2 zile înainte de alegeri”, a subliniat el.

Totodată, liderul partidului „Patria” a enumerat cîțiva factori care din punctul lor de vedere pune la mare îndoieli legitimitatea acestor alegeri.

„Consider că scoaterea partidelor din competiția electorală prezintă un factor fundamental. Un alt fapt,  este crearea piedicilor de către o putere în calea exprimării liberii voinței de participare la alegeri a cetățenilor noștri, care sunt nevoiți să se afle pe teritoriu Federației Ruse. Următorul și unul din factorii determinanți care demască lipsa de legalitate ale alegerilor recente constă  în decontarea planificată în opinia noastră a registrului electronic”, a precizat politicianul.

În același context, Emil Ciobu a mai afirmat că, în baza factorilor enumerați mai sus partidul „Patria” se va adresa la CEDO.

„Sincer sperăm că instanța europeană superioară va adopta un verdict echitabil și democratic care va deveni surpriză pentru actuala și așa numita guvernare”, a conchis Ciobu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților