[ X ]
Un nou termen dat de Chirtoacă. Itinerarele microbuzelor vor fi modificate din 1 noiembrie
17 Octombrie

Toate rutele de microbuz îşi vor modifica itinerarele începînd cu 1 noiembrie 2014. O dispoziţie în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, transmite CURENTUL.

Potrivit edilului, pînă la 1 noiembrie transportatorii vor avea timp să se adapteze noilor reglementări.

„Ne propunem ca de la 1 noiembrie curent toate rutele să-şi modifice traseele ca nu să nu circule prin centrul capitalei şi pe străzile principale din sectoare. S-au făcut mai mult modificări la rute. Pe lîngă modificarea rutelor, este vorba de stabilirea practic integrală a regimului de activitate a acestui serviciu”, a menţionat primul de Chişinău.

În context, Dorin Chirtoacă a declarat că potrivit dispoziţiei semnate astăzi, transportatorii vor fi obligaţi să transporte pasageri în limita locurilor disponibile +7 persoane în picioare, să nu depăşească viteza de 50km/h, să afişeze orarul de circulaţie în fiecare unitate de transport, iar oprirea să se efectueze doar în staţii.

„Securitatea călătorilor trebuie să fie prioritatea numărul unu. Care nu vor respecta, se vor rezilia contractele”, a adăugat Chirtoacă.

Totodată, primarul general al municipiului Chişinău a subliniat că din 14 octombrie curent, pe linie au fost scoase suplimentar 40 de autobuze şi 50 de troleibuze. „Aceasta este doar prima etapă a majorării numărului de unităţi de transport de mare capacitate. Vom reînnoi parcul de troleibuze şi autobuze”, a conchis Dorin Chirtoacă.

CURENTUL.md precizează că, în ultimele trei luni, primarul Dorin Chirtoacă a semnat mai multe dispoziţii similare, pe care ulterior tot el le-a anulat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților