[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou partid politic va apărea în Moldova. Iată cine îl va conduce!
7 August

O nouă formaţiune politică va apărea în Moldova pînă la finele lunii curente. Este vorba despre un partid pe care-l va conduce omul de afaceri Renato Usatîi şi care se va numi Partidul lui Renato Usatîi. Despre aceasta s-a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Renato Usatîi a amintit că a fost ales anterior lider al Partidului Popular Republican, căruia i-a schimbat denumirea în Partidul Nostru. Însă, lucrările Congresului nu au fost înregistrate de Ministerul Justiţiei, pe motiv că au fost admise încălcări. Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia Ministerului şi acum procesul este pe rol la curtea Supremă de Justiţie. Renato Usatîi afirmă că are informaţii precum şi că CSJ tot va lua o decizie similară celei luate de CA.

El a menţionat că noul Congres va avea loc pe 23 august. La el se aşteaptă să vină circa 5 mii de delegaţi şi circa 40 mii invitaţi. La finalul evenimentului, va evolua cunoscutul interpret rus Grigorii Leps, astfel încît organizatorii prognozează că numărul total al celor ce vor participa la acţiune va fi de circa 53 mii de persoane. Evenimentul va avea loc în aer liber, nefiind exclusă nici varianta folosirii unui stadion în acest scop.

Renato Usatîi a declarat că, dacă noul partid nu va fi înregistrat, atunci se va merge pe crearea unui bloc cu denumirea Blocul lui Renato Usatîi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților