[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un ministru din Guvernul Leancă şi-a prezentat demisia
2 Iulie

Valeriu Lazăr demisionează din funcţia de ministru al Economiei. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de conducerea Partidului Democrat, după şedinţa Biroului Permanent extins al formaţiunii, transmite CURENTUL.

„Pentru colegi a fost o solicitare în premieră, nu şi pentru mine. Am avut discuţii şi anterior la acest subiect. O atare solicitare a venit nu ca urmare a unor disensiuni în partid. Este o solicitare din motive personale”, a declarat liderul democrat Marian Lupu.

Mai mult, Valeriu Lazăr a recomandat ca în această funcţie să fie numit vicepreşedintele Parlamentului Andrian Candu. „Nu mi-a fost uşor să-mi conving colegii pentru a face schimbări în cariera mea profesională. Este o decizie personală luată ceva timp în urmă. Aceasta discuţie a avut loc chiar la numirea Guvernului Leancă, acum un an în urmă”, a adăugat Valeriu Lazăr.

La rîndul său, Andrian Candu a anunţat că a acceptat propunerea. „Apreciez foarte mult recomandarea şi vreau să vă anunţ că am acceptat propunerea. Voi încerca să fac faţă şi, de ce nu, poate chiar să depăşim aşteptările”, a menţionat vicepreşedintele Parlamentului.

CURENTUL.md precizează că pe 25 septembrie 2009, Valeriu Lazăr a fost numit de către Parlamentul Republicii Moldova în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Economiei al Republicii Moldova în Guvernul Filat I. Valeriu Lazăr şi-a păstrat funcţia şi în Guvernul Filat II, dar şi în Guvernul condus de Iurie Leancă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților