[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii despre partidul milionarului Marin Livădaru: Sperăm să reușim pînă pe data de 20 august
7 August
foto: evenda.md

La mijlocul lunii iunie 2014, milionarul Marin Livădaru anunța formarea Partidului Societății Progresiste și planurile formaţiunii. Chiar dacă pînă la alegeri au rămas cîteva luni, respectiva formațiune politică nu a apărut în Registrul organizațiilor necomerciale, transmite CURENTUL.

Ministerul Justiției ne-a comunicat că nu deține informații cu privire la constituirea partidului, iar careva documente nu se află spre examinare, respectiv partidul nici nu a fost înregistrat.

Marin Livădaru a confirmat pentru TRIBUNA că documentele de constituire a partidului încă nu au fost depuse spre înregistrare la autoritatea competentă. „Luînd în considerație complexitatea legislativă de acumulare a semnăturilor și înregistrarea organizațiilor teritoriale din toate 32 de raioane, noi ne concentrăm la moment mai mult la viitorii lideri din teritoriu. Sperăm să reușim pînă pe data de 20 august să organizăm a doua sesiune al Congresului de constituire, deja avînd numărul necesar de 4.000 de membri și să depunem actele la Ministerul Justiției”, a declarat Livădaru.

Cel mai important plan pe viitor al partidului este informarea societății despre cele opt reforme avute în plan, care sînt divizate pe două direcții: reforma administrației publice și reforma sistemului bancar. Totodată, partidul dorește lichidarea funcției de președinte al țării.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților