[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de senatori francezi vizitează Republica Moldova
17 Septembrie

Deputații Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 16 – 20 septembrie 2014, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, delegația parlamentară este condusă de Președinta Grupului de prietenie, Josette Durrieu, fost coraportor APCE pentru Republica Moldova. Din componența delegației mai fac parte senatorii Patrice Gélard și Jean-Claude Frécon.

Potrivit programului vizitei, senatorii francezi vor avea întrevederi cu Președintele Parlamentului Igor Corman, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și cu Prim-ministrul Iurie Leancă. De asemenea, parlamentarii vor discuta cu liderii fracțiunilor parlamentare și cu deputații din cadul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză. Programul mai cuprinde întâlniri cu ministrul Culturii, Monica Babuc, cu Președintele PCRM, Vladimir Voronin, precum și cu reprezentanții întreprinderilor franceze din Republica Moldova.

Senatorii francezi vor efectua o vizită și în regiunea transnistreană, unde vor discuta cu liderii de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk și Mihail Burla. De asemenea, delegația condusă de Josette Durrieu va vizita UTA Găgăuzia. La Comrat, senatorii francezi se vor întâlni cu bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal și cu Președintele Adunării Populare, Dumitru Constantinov.

CURENTUL.md precizează: Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Franței numără 15 senatori. În aprilie curent, și membrii Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze au vizitat țara noastră.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților