[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de pensionari cere demisia Valentinei Buliga
2 Aprilie

Mai mulţi pensionari au participat astăzi la un protest organizat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Aceştia cer majorarea pensiilor şi demisia ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, transmite CURENTUL.

„Doamna Buliga, trebuie să vă fie ruşine că primiţi un salariu de 40 de ori mai mare decît pensia noastră”, a declarat o pensionară.

Potrivit juristului PSRM, Vlad Bătrîncea, guvernarea actuală duce o politică îndreptată împotriva invalizilor şi oamenilor în etate.

„Sunteţi responsabili de ceea ce s-a întîmplat în ultimii patru ani. Peste jumătate de milion de cetăţeni au rămas fără compensaţii nominative. Stimaţi deputaţi, dacă rata inflaţiei a ajuns la 10-15%, preţurile la alimente şi servicii au fost majorate cu 15-20%, care este logica să indexaţi pensia cu doar 6 la sută”, a menţionat acesta.

În acelaşi timp, Vlad Bătrîncea a cerut deputaţilor să supună dezbaterilor iniţiativele legislative depuse de socialişti. Mai mult, acesta cere indexarea pensiilor cu 20%, şi nu cu 6% cum este în prezent.

Curentul.md precizează că de pe 1 aprilie 2014, toate categoriile de pensii sînt indexate cu 6,45%. Astfel, mărimea medie a pensiei pentru limită de vîrstă constituie circa 1100 lei pe lună. Mărimea minimă a pensiei pentru limită de vîrstă este de aproximativ 800 de lei pentru angajații din economia naţională şi de 710 lei pentru angajații din agricultură.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților