[ X ]
Un grup de ONG-uri a început numărătoarea inversă și „colectarea roadelor” guvernării actuale
11 Iulie

Reprezentanții Consiliului Naţional pentru Participare, Consiliului ONG, Alianţei Anticorupţie și Coaliţiei Alegeri Libere şi Corecte au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia și-au prezentat nemulțumirea cu privire la aprobarea sau neaprobarea de către guvernarea actuală a unui șir de măsuri legale, și anunță măsuri stradale, transmite Curentul.md

Aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul că politicienii de la Chișinău au promis, în campaniile electorale precedente, precum și după alegeri, că vor aproba un șir de legi și măsuri cu impact social-politic, însă pînă în prezent nu s-ar fi ținut de cuvînt, iar mai multe proiecte de lege nu sunt examinate sau chiar neînregistrate.

În cadrul conferinței de astăzi s-a amintit despre modificările la Codul electoral, Legea 2%, despre cea cu privire la combaterea corupției, precum și despre măsurile legale cu privire la finanțarea partidelor.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului CREDO, a menționat că în mai multe cazuri nu există voință politică, motiv pentru care unele inițiative legislative nu sunt aprobate.

La fel, s-a menționat și despre pachetul de legi cu privire la controlul tutunului. ONG-știi consideră că aprobarea pachetului de legi este tărăgănată intenționat, iar beneficiar este industria tutunului. Un alt proiect de lege abordat de către organizatorii conferinței de astăzi a fost cel cu referire la acţionariatul mass-media.

Pentru că politicienii nu au respectat promisiunile și angajamentele, grupul de organizații nonguvernamentale au anunțat că vor organiza măsuri stradale în cadrul cărora vor aminti despre trecerea timpului și despre necesitatea aprobării neîntîrziate a unor legi. Va fi organizată o numărătoare inversă pentru fiecare proiect de lege neaprobat pînă în prezent, din pachetul celor șapte măsuri necesare, discutate pînă în prezent.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților