[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un fost primar din raionul Briceni s-a ales cu un nou dosar penal
13 Mai

După ce în privința sa a fost intentată o cauză penală pentru fals în acte publice, fostul primar din Balasineşti, Briceni, s-a ales cu un nou dosar penal. De această dată fostul edil este învinuit de abuz în serviciu, transmite Curentul.md

Procurorii au stabilit că, activînd în funcţia de primar al satului Balasineşti, Briceni, în noiembrie 2009, a încheiat cu o firmă un contract de achiziţionare a serviciilor pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie şi montare a sistemului de încălzire în sediul primăriei, în sumă totală de 367 mii lei.

Potrivit procurorilor, tranzacția a fost încheiată cu grave abateri de la lege, în lipsa aprobării sumei de bani în buget și fără informarea consiliului local despre situația existentă.

Lucrările contractate au fost executate în totalitate de agentul economic, însă nu a primit toți banii pînă la expirarea mandatului primarului cercetat penal, rămînînd restantă.

Procuratura a informat că, același primar în perioada exercitării funcției a mai comis abuzuri fiind anterior condamnat.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților