[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un fost ministru oferă mai multe detalii de la Consiliul politic naţional al PLDM!
9 Noiembrie

Ex-ministrul Apărării, Viorel Cibotaru a oferit mai multe detalii de la Consiliul politic naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Despre aceasta el scrie într-o postare pe o reţea de socializare, transmite CURENTUL.

„Ce a dezbătut PLDM la şedinţele Consiliului naţional din 1 si 4 noiembrie? Două opţiuni: a) de a refuza de a negocia cu PD şi sateliţii crearea unui nou guvern sau b) de a formula o poziţie dură şi intransingentă privind noul guvern. Din zecile de luări de cuvînt NIMENI nu a exprimat nici un fel de iluzii că PD ar fi un partener acceptabil de guvernare, NIMENI nu a mai ezitat să spună lucrurilor pe nume şi, de fapt, s-a constituit o nouă atmosferă şi o nouă calitate de coeziune şi înţelegere în partid. Chiar dacă PD şi PL sînt partidele care au trecut în opoziţie reală cursului pro-european (şi pro-euroatlantic), PLDM nu va mai fi complice la stagnare şi eredentism politic”, scrie Cibotaru.

Potrivit acestuia, „PLDM îşi revine la origini, îşi resetează consistenţa politică şi spiritul combativ, îşi realiniează efectivul şi reformulează programul”.

„Mulţumim fostelor partide-partenere pentru contribuţia involuntară. Colega mea Maia Sandu nu ar trebui să se transforme în „analist politic”, nici să se complacă în postura de profet, ci să vină în teren şi să continue ceea ce a facut mai bine pînă acum”, a conchis Viorel Cibotaru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților