[ X ]
Un fost membru al PCRM îşi creează propriul partid. „Vom participa la alegeri”
3 Aprilie
foto: ipn.md

Preşedintele Uniunii Civice pentru Democrație Directă şi fost activist comunist, Ruslan Popa, a iniţiat crearea Partidului Comunist Reformator. Anunţul a fost cu puţin timp în urmă în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Ruslan Popa susţine că Partidului Comuniştilor (PCRM) şi noua formaţiune care urmează să fie creată vor fi partide înfrăţite. „Scopul nostru este unificarea comuniştilor reformatori pentru a crea o alternativă pentru alegători. Rămînem partide înfrăţite”, a declarat fostul activist comunist.

Potrivit acestuia, obiectivul noii formaţiuni este de a îndeplini promisiunile electorale făcute de PCRM din 2001 pînă în prezent. Membrii viitoarei formaţiuni se angajează să rezolve problema transnistreană prin intermediul federalizării, să acorde statut de limba oficială limbii ruse şi să lupte cu oligarhii.

„Partidul se va conduce de doctrina comunistă şi va fi un concurent al PCRM, dar şi al celorlalte partide de stînga. Din acest moment RM are două partide comuniste”, a adăugat Ruslan Popa.

Ex-membrul PCRM a spus că în prezent se colectează semnături pentru înregistrarea partidului, iar în luna mai curent urmează să aibă loc congresul formaţiunii. „Vom participa la alegeri”, a conchis Ruslan Popa.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților