[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un fost deputat comunist, condamnat la șase ani de detenţie
22 August

Fostul lider al tineretului comunist din Republica Moldova și fost deputat ales pe listele PCRM, Eduard Babliuc a fost condamnat la șase ani de închisoare, după ce avînd funcția de șef de gospodărie al Palatului de Cultură al Feroviarilor, a dat ilegal în folosință mai multe spații unor artiști – despre aceasta scrie site-ul moldnova.md.

„O decizie judecătorească dezvăluie faptul că Eduard Babliuc a fost de acord ca Asociația „Euro-Moldova Art”, condusă de Elena Burghilă, și cunoscutul artist Ion Suruceanu să primească în folosință mai multe spații din Palatul de Cultură al Feroviarilor. Este vorba de două încăperi cu suprafața de 30,1 metri pătrați și, respectiv, de 77,5 de metri pătrați. Fiind în funcția de administrator al acestei instituții, Babliuc a adus astfel prejudicii statului în sumă de 215 989 de lei”, notează sursa.

Potrivit acestuia, în faţa judecăţii, Eduard Babliuc s-ar fi declarat nevinovat şi a spus că ar fi primit ordine de la reprezentanţi de vază ai guvernării de atunci, însă spusele sale nu au putut fi confirmate oficial.

De notat că Eduard Babliuc a fost primul membru al Comsomolului moldovenesc, a condus Uniunea Tineretului Comunist din Moldova și a fost deputat pe listele PCRM în perioada 1998-2001.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților