[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat PLDM a părăsit fracţiunea. Iată cum explică!
17 Septembrie

Deputatul Petru Știrbate  a anunțat astăzi că părărsește fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova și va activa independent, transmite CURENTUL cu referire la declarația publică remisă mass-media.

Astfel, Petru Știrbate susține că, „a venit momentul să lăsăm la o parte solidaritatea de partid care este greşit înţeleasă şi să ne solidarizăm în primul rând cu cetăţenii şi problemele lor”.

„Ca şi celelalte partide de la guvernare, PLDM se află într-o gravă criză de credibilitate şi nu există voinţă internă de a ieşi din această criză. Timpul însă nu mai lucrează în favoarea partidelor, ci împotriva Republicii Moldova. Dacă vom sta mai departe şi vom aştepta ca partenerii de dezvoltare să facă reformele la noi în ţară, ne vom adânci şi mai tare în această criză. Având în vedere cele expuse mai spus, eu, semnatarul acestei declaraţii, am decis să demisionez din PLDM şi să activez ca deputat independent, începând cu această zi”, spune Știrbate.

Acesta mai spune că va susţine în continuare guvernul pro-european, pentru că Republica Moldova are nevoie de un guvern stabil, nu de o criză politică, dar va vota doar acele proiecte care sunt în interesul cetăţenilor.

Despre plecarea lui Știrbate din PLDM a anunțat în dimineața zilei de astăzi, liderul Partidului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi pe contul său de facebook. „A fost o noapte grea…Se pare că totul a reuși. Deputatul Petru Știrbate va părăsi astăzi fracțiunea PLDM. În Alianță au rămas 51 de deputați”, a scris Renato Usatîi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților