[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un deputat cere reducerea preţurilor la paşapoartele biometrice
30 Aprilie

Deputatul liberal-reformator Ana Guțu a înregistrat ieri un demers pe numele prim-ministrului Iurie Leancă și Pavel Filip, ministrului Tehnologiei Informației, prin care cere reducerea preţurilor la paşapoartele biometrice, transmite CURENTUL.

Potrivit uni comunicat de presă, conținutul acestui demers a fost elaborat la solicitarea cetățenilor în urma campaniei inițiate de Partidul Liberal Reformator ”Eu sunt european”.

„În conformitate cu art.17 p.(6), art.20 p.(2) a Legii despre statutul deputatului în Parlament şi art.25 al Regulamentului Parlamentului solicit prin prezentul demers să examinați posibilitatea acordării de scutiri la perfectarea pașapoartelor biometrice următoarelor categorii de cetățeni ai Republicii Moldova : pensionari având pensia mai mică decât 1 300 lei lunar; participanții la condlictul armat din stânga Nistrului; invalizi, inclusiv invalizi de război; copii cu vârsta de până la 16 ani”, se menţionează în demers.

Ana Guţu spune că aceste scutiri trebuie operate în condițiile costurilor mari existente, pentru perfectarea unui pașaport biometric, raporate la veniturile acestor categorii de cetățeni.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților