[ X ]
Un cetăţean european a fost expulzat din RM. Dodon va ataca decizia în instanţă!
29 Mai

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) va ataca în judecată decizia de astăzi prin care conferențiarul facultății Sociologie, Drept și Criminologie, Universitatea din Helsinki, Finlanda, Johan Bäckman a fost expulzat din ţară, avînd interdicţie de a intra în ţara noastră în următorii 5 ani, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Igor Dodon, care a organizat o conferinţă de presă la Aeroportul din Chişinău, expertul din Finlanda a venit în RM la invitaţia sa, pentru a participa la o conferinţă ştiinţifică internaţională pe tema federalizării. „Au participat 12 experţi din 8 ţări – 4 dintre care sînt membre ale Uniunii Europene”, a declarat Dodon.

Liderul socialiştilor a spus că oaspetele din Finlanda a fost reţinut pe drum de către Poliţia Rutieră, care i-a solicitat paşaportul, iar ulterior l-au escortat pînă la Aeroport. „Aici e prima încălcare, deoarece Poliţia Rutieră trebuia să solicite doar permisul de conducere şi actele referitoare la mijlocul de transport”, a adăugat politicianul.

În context, Igor Dodon s-a adresat către ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău. „Mă adresez către ambasadorul Uniunii Europene Pirkka Tapiola, care este şi el finlandez: acestea sînt standarde europene? De ce un cetăţean al UE a fost expulzat din ţară.

Mai mult, Igor Dodon a specificat că socialiştii nu vor ceda şi vor continua să organizeze alte astfel de evenimente. De asemenea, liderul socialiştilor a anunţat că mîine va ataca decizia în judecată, cerînd mai multe detalii asupra acestui caz. „Este o încercare de represiune asupra celor care au participat la conferinţa noastră”, a conchis preşedintele PSRM Igor Dodon.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților