[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un Centru municipal unic de adresare a orăşenilor ar putea fi creat pe lîngă Primărie. Vezi cine propune asta!
4 Iunie

„Pe lîngă Primărie, va fi creat şi va activa sub controlul meu personal Centrul municipal unic de adresare a orăşenilor, menirea căruia va fi să colecteze, să sistematizeze şi să analizeze adresările şi plîngerile cetăţenilor” – este angajamentul pe care şi-l asumă, în programul său electoral, cunoscutul om de afaceri Vasili Chirtoca, candidatul PCRM la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău.

El afirmă că „această monitorizare va permite să reacţionăm imediat la problemele apărute sau la abuzurile funcţionarilor şi serviciilor municipale”. „Mijloacele pentru asigurarea funcţionării acestui Centru vor proveni din surse suplimentare, în special din granturile nerambursabile ale organizaţiilor internaţionale. Vom începe lucrul de elaborare a specificaţiilor tehnice pentru implementarea sistemului de informare deplină a serviciilor şi întreprinderilor municipiului”, se spune în program.

Vasili Chirtoca mai afirmă că „administraţia municipiului se va întoarce cu faţa spre societatea civilă”. „Chiar în primele săptămîni va fi instituit „Consiliul public al orăşenilor” – platforma, care va dezbate absolut toate chestiunile de importanţă majoră, precum şi pe cele controversate, deciziile vor fi dezbătute nemijlocit de locuitori, iar deciziile finale vor fi luate doar în urma discuţiilor şi în interesul orăşenilor. Astfel nu numai că va spori încrederea locuitorilor în autoritatea municipală, aceasta va permite evitarea conflictelor încă de la etapa discuţiilor asupra proiectului de decizie şi adoptarea unor decizii de o calitate net superioară”, se mai spune în program.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților