[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ultimă oră! Ședința Parlamentului va avea loc săptămîna viitoare
17 Ianuarie

O nouă ședință a Legislativului va avea loc săptămâna viitoare. Informația a fost confirmată de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat, și liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, după o nouă rundă de negocieri în format PLDM-PD-PL, informează CURENTUL.

Potrivit lor, deocamdată, nu s-a ajuns la o înțelegere cu colegii din Partidul Liberal (PL).

“Nu am ajuns la o înțelegere. Progresele în negocieri sînt zero, iar mingea în acest moment este pe terenul PL. Ei nu acceptă propunerile și viziunile noastre și le-am spus să vină ei cu propuneri constructive”, a declarat Marian Lupu.

Președintele PDM susține că creditul de timp a fost sfîrșitul acestei săptămîni. “Mai avem o zi-două, nu putem negocia la nesfîrșit. Există mai multe probleme nerezolvate și care trebuie adoptate în Parlament: politica bugetar-fiscală, bugetul, politici sociale,etc.”, a precizat Lupu.

La rîndul său, Vlad Filat, a dat asigurări că, o nouă ședință va avea loc săptămîna viitoare.

“Îmi exprim încrederea și speranța că vom ajunge la un compromis cu colegii din PL și vom avea o majoritate, și o guvernare stabilă”, a spus liberal-democratul.

Liderul PLDM susține că în lipsa unei majorități parlamentare se va încerca votarea unui președinte al Parlamentului și a unui govern.

“Vom discuta împreună cu toți deputații problemele de interes național. Vom încerca să votăm conducerea Parlamentului și un nou Guvern. Avem negocieri de 40 de zile și nu mai putem tărăgana pentru că întîrziem cu pregătirile pentru Summitul Parteneriatului Estic din luna mai, dar și în alte aspecte”, a punctat el.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că dacă se vroia coaliție, era demult. “Ei aleg să fie cu PL sau cu PCRM. Ei au ales comuniștii”, a precizat liberalul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților