[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ultima oră! Partidul „Patria” a fost exclus din cursa electorală
27 Noiembrie

Partidul „Patria” a fost exclus din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Acum cîteva minute, Curtea de Apel Chişinău a anulat hotărîrea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind înregistrarea Partidului „Patria” în calitate de concurent electoral, transmite CURENTUL.

Amintim că, ieri, Inspectoratul General al Poliţiei a sesizat Comisia Electorală Centrală, precum că, concurentul electoral Partidul „Patria” nu a declarat public toate mijloacele financiare utilizate în campania electorală.

Membru CEC Vasile Gafton a menţionat că este vorba de circa 8 milioane de lei cu provenienţă din străinătate, bani care nu au fost reflectaţi în rapoartele financiare ale concurentului electoral.

În acest sens, CEC a solicitat Curţii de Apel Chişinău să examineze sesizarea IGP pentru a elucida cazul respectiv. De asemenea, Comisia a cerut Curţii de Apel Chişinău anularea hotărîrii privind înregistrarea concurentului electoral Partidul „Patria”.

Potrivit unui alt proiect de hotărîre, CEC a dat acordul pentru ca IGP să sancţioneze contravenţional şi penal mai multe persoane din lista electorală a concurentului electoral respectiv.

CURENTUL.md precizează: Un urma acestei decizii, în cursa electorală rămîn 19 partide, un bloc electoral şi 4 candidaţi electorali.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților