[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Tudor Balițchi cu „Notele la vedere”: „Sunt perfecționist – pun suflet și maxim efort în tot ceea ce fac”
20 Aprilie

Directorul General al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a acceptat provocarea proiectului „Cu notele la vedere” lansat de portalul CURENTUL.

Tudor Baliţchi ne-a pus la dispoziţie diplomele de licenţă şi master, dar şi anexele acestora. Astfel, în anul 1994, Baliţchi a absolvit Şcoala nr. 13 din oraşul Chişinău. În perioada 1994-1999, Directorul General al Serviciului Vamal a studiat la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Facultatea drept, specializarea drept administrativ şi constituţional. A absolvit universitatea cu media generală de licenţă 10.

Din 2000 pînă în 2002 face masteratul în drept, specializarea drept administrativ şi constituţional la Academia de Administrare Publică pe lîngă Preşedintelui Republicii Moldova. A absolvit cu media generală 9,5.

„Dragostea pentru carte mi-a fost dezvoltată din copilărie, căci părinții mei erau și sunt convinși că doar acumulînd  cunoștințe poți evolua”, a spus Balițchi.

Șeful Vămii provine dintr-o familie unde cărțile au fost și sunt  la mare căutare, căci buneii au fost învățători, mama este medic, iar tatăl  – profesor în medicină.

„Cartea a fost mai presus de toate în familia noastră. Chiar şi atunci cînd mergeam în vacanță la țară,  la bunei,   citeam, cu atît mai mult că, tatăl meu venea cu exemple de stimulare”, a precizat demnitarul.

Tudor Balițchi mai spune că notele obținute în anii de studii au fost pe deplin muncite.

„Sunt perfecționist de felul meu: pun suflet și maxim efort în tot ceea ce fac. Studiile nu au fost o excepție. Mi-a plăcut să învăț și să acumulez cunoștințe și mă mîndresc cu rezultatele obținute”, a spus Balițchi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților