[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei partide din Moldova au semnat un acord: „Am convenit de a ne conjuga eforturile”
4 August

Partidul Social Democrat din Moldova (PSD), Uniunea Centristă din Moldova (UCM) și Partidul Societății Progresiste (PSP) au semnat astăzi, un acord de creare a unei Uniuni, intitulată ”Platforma social-democrată”, transmite CURENTUL.

Liderii platformei și anume președintele UCM, Mihai Petrache, președintele PSD, Victor Șelin și președintele PSP, Marin Livădatu, susțin că, platforma a apărut drept reacție la situația actuală din R. Moldova.

”Am pornit de la aceea că astăzi, opoziția parlamentară și extraparlamentară, inclusiv și societatea civilă, pînă la moment, nu este capabilă să ofere o motivație sau o alternanță pentru actuala guvernare, din simplul motiv că este dispersată, confruntată. De aceea, am decis că, noi, aceste trei partide, să ne conjugăm eforturile, pentru a oferi societății o alternanță în pofida pronosticurilor pesimiste din R. Moldova. Dacă fiecare partid în parte ar lupta cu partidele de la guvernare, nu ar reuși”, a precizat Petrache.

Totodată, potrivit lui Petrache, uniunea este creată pe poziții doctrinare.

”Noi am convenit de a ne conjuga eforturile pe poziții doctrinare – doctrina social democrată, avem foarte multe lucruri comune pe care le împărtășim și am hotărît să creăm o uniune a partidelor politice pe platforma social democrată, pe care am și intitulat-o ”Platforma social-democrată”. Este o formă mai largă care admite antrenarea a societății civile, cît și a altor partide politice care împărtășesc principiile și valorile respective”, a subliniat el.

Pilonul de bază, care stă la temelia Acordului semnat, este schimbarea modelului de guvernare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților