[ X ]
[ X ]
[ X ]
Trei asociaţii de veterani din Moldova au venit cu un apel către românii de pretutindeni
29 Octombrie

Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului de Independenţă (UNVRI), Asociaţia Veteranilor de Război ai Armatei Române şi Asociaţia Victimelor Regimului Comunist de Ocupaţie au susţinut astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia au chemat cetăţenii moldoveni care deţin şi cetăţenia României, să îl susţină pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din România, care vor avea loc pe 2 noiembrie 2014, transmite CURENTUL.

„Victor Ponta este omul faptelor. La faptele bune, basarabenii trebuie să răspundă cu bine. Sînt convins ca electoratul majoritar din Basarabia îl va vota pe Victor Ponta”, a declarat colonelul Victor Alexeev.

La rîndul său, preşedintele UNVRI, colonelul în rezervă Gheorghe Slutu, a menţionat că pe2 noiembrie curent va fi un eveniment foarte important care afectează şi Republica Moldova.

„Majoritatea candidaţilor promit că vor face ceva pentru România şi Republica Moldova, pe cînd Victor Ponta şi-a demonstrat atitudinea lui grijulie faţă de românii de pretutindeni. A demonstrat acest lucru prin fapte, nu doar prin vorbe. În ultimii 100 de ani este unicul oficial român care are cele mai multe vizite în RM – 17. Acestea sau soldat cu fapte. Dumnealui de comun acord cu preşedintele Băsescu au anulat vizele pentru cetăţenii moldoveni. De asemenea, Victor Ponta a depus efort ca RM să semneze Acordul de Asociere cu UE, cu aportul său a fost construit gazoductul Iaşi-Ungheni”, a declarat Slutu.

Şi preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război ai Armatei Române, Ion Mahu, şi-a exprimat susţinerea pentru Victor Ponta în alegerile prezidenţiale din România.

„Veteranii de război ai armatei române, apoi cei 40 de mii de pedagogi din RM sînt cunoscuţi cu activitatea domnului Victor Ponta, cel mai tînăr premier al României. A reuşit să facă lucruri mari şi folositoare. Ne-a susţinut din punct de vedere material. Timp de 2 ani a reuşit lucruri enorme”, a conchis Ion Mahu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților