[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toți patrioții Moldovei sînt așteptați la „Marșul Tricolorului”
11 Septembrie

Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” învită toți patrioții ţării să se unească, duminică 14 septembrie, la orele 14. 00 în fața Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”, la marele eveniment „Marșul Tricolorului”, în cadrul căruia va fi desfășurat și purtat de participanți un tricolor de 300 de metri lungime, transmite CURENTUL.

Marșul este organizat în urma campaniei „Lunile Tricolorului” cu scopul de a împărți  1 milion de panglici în R. Moldova.  Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” au organizat o campanie de informare ce a cuprins întreg teritoriul Republicii Moldova și au mers prin sate anunțînd lumea despre valorile naționale, împărțind panglici tricolor.

„Peste 300 de mii de panglici cu tricolor au fost împărțite tuturor oamenilor, peste 200 de școli și licee au primit panglici tricolor, chiar și 8 școli din Transnistria cu predare în limba română au dispus de aceste panglici, a declarat  un reprezentant al Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”, Dinu Plîngău.

Tinerii Moldovei au spus că, un impediment ar fi că, la fel, în această zi socialiștii au preconizat un marș prin centrul capitalei (de la Academia de Științe a Moldovei pînă în Piața Marii Adunări Naționale), „însă nimeni nu are nici un drept să ne interzică sau să ne amîne acest marș patriotic pentru altă zi”, a mai adăugat Dinu Plîngău.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților