[ X ]
TOP-5 scriitori care s-au implicat în politică în 2014
11 Ianuarie

Anul 2014 pare să fie anul cînd în politică s-au implicat cei mai mulţi scriitori şi poeţi. CURENTUL a realizat un top convenţional al acestora, pe care vi-l prezentăm mai jos.

  1. Vasile Romanciuc – PLR

Este autor al multor volume de versuri şi cărţi de poezii pentru copii. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1976), membru al Uniunii Scriitorilor din România (1994), membru al PEN-Centrului Internațional (1996). Multe dintre versurile poetului sunt cântate.

  1. Iulian Filip – PLR

Este un poet, scriitor, dramaturg și folclorist român din Republica Moldova. De la debutul său editorial din 1974 cu placheta de versuri ”Neîmpăcatul meșter” și până în prezent rămâne un poet îndrăgit al copiilor și maturilor, autor de versuri pentru numeroase cântece, neobosit cercetător științific.Pe 25 noiembrie 2014 Iulian Filip a fost decorat de președintele României Traian Băsescu cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” – în grad de Ofițer, „ în semn de înaltă prețuire a abnegației și dăruirii cu care au contribuit la formarea tinerei generații din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române și valorilor democratice”.

  1. Ianoş Ţurcanu – PLR

Este un poet, eseist, prozator, textier, autor de aforisme. Este licenţiat al Institutului de Medicină (or. Krasnodar) şi al Institutului Internaţional de Literatură din Moscova; autor al vreo 500 de texte de cântece de muzică uşoară, populară şi cântece pentru copii, redactorul revistelor „Moment poetic”, „2 ore + 3 iezi”, „Aduceri aminte”.

  1. Diana Zlatan-Ciugureanu – PLR

Este poetă, cantautoare, jurnalistă, moderatoare, prezentatoare tv și radio, fotograf, pedagog şi filolog.

  1. Ion Varaniţă – independent

Acesta este scriitor şi trainer de dezvoltare personală. Este autor al cărții ”Și tu poți fi bogat”. La finele anului 2014, Varaniţă a anunţat că se lansează şi în muzica, în anul curent urmînd să îşi lanseze primul album.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților