[ X ]
Top-5 politicieni cărora anul 2014 NU le-a adus noroc
7 Ianuarie

Dacă pentru unii politicieni anul 2014 a fost unul de succes și plin de surprize frumoase, pentru alții – anul care a trecut a fost mai puțin norocos. CURENTUL.md vă propune un top-5 al politicienilor care au avut mai mult de pierdut în 2014 decît de cîștigat.

  1. Ion Hadîrcă, liderul Partidului Liberal Reformator din R. Moldova

Pentru Ion Hadîrcă, anul 2014 înseamnă anul în care cariera sa de politician a suferit cel mai mult. Partidul pe care-l conduce a primit mai multe lovituri atît din exterior, cît și din interior. Astfel, PLR  nu a reușit să acceadă în viitorul Legislativ și, respectiv, nu va mai face parte din viitoarea guvernare. Ion Hadîrcă a rămas în 2014 și fără postul de ales al poporului.

  1. Șupac Inna, ex-deputat comunist

Cine ar fi crezut că, Inna Șupac, locul 23 pe lista electorală a Partidului comuniștilor la alegerile din 30 noiembrie 2014, nu va ajunge deputat? Nimeni! Totuși, anul 2014 i-a aplicat o lovitură extrem de dură fostei deputate. Acum, Inna Șupac, una din cele mai active comuniste, va sta în umbră, căci fără tribuna Parlamentului va prezinta minim de interes.

  1. Eduard Mușuc, ex-deputat comunist

Cu ani în urmă, pe cînd era om de afaceri, a luptat cu comuniștii. Ulterior, a ajuns la o înțelegere cu ei și a devenit deputat comunist. A candidat la alegerile din 30 noiembrie pe locul 29 pe lista electorală a PCRM, fapt ce, teoretic, îi asigura un viitor luminos. Totuși, se pare că norocul l-a evitat, astfel încît, în 2014, Mușuc a rămas fără postul de deputat.

  1. Grigore Petrenco, ex-deputat comunist

Anul 2014 a fost un an extrem de greu pentru fostul comunist Grigore Petrenco. A fost exclus din PCRM, criticat dur de colegi. A creat o organizație extremistă, care i-a creat (și cel mai probabil încă îi va crea) multe probleme, iar pe final de an a nimerit și într-un accident rutier. Cu siguranță, 2014 a fost un an prost pentru Grigore Petrenco.

  1. Tatiana Potîng, vicepremier, unul din fondatorii PLR, purtător de cuvînt al formațiunii

Deși s-a implicat plenar în campania plenară și a luptat pînă la capăt, PLR nu a reușit să adune suficiente voturi pentru a trece în Parlament și a se menține la guvernare. Pentru Tatiana Potîng, care este pe bună dreptate, unul din cei mai activi liberali-reformatori, anul 2014 se va asocia cu înfrîngere. Anul 2015 va înseamna pentru Tatiana Potîng – noi începuturi.

Inapoi la arhiva noutaților