[ X ]
[ X ]
[ X ]
TOP-10 oameni de afaceri care ar putea candida în alegerile din 30 noiembrie
14 Septembrie

De obicei, în fiecare campanie electorală, partidele politice atrag pe listele lor electorale personalități din diverse domenii: business, sport, lumea artelor, presă etc. TRIBUNA a decis să publice o serie de clasamente convenționale a personalităților din diverse domenii care ar putea prezenta „interes electoral” pentru politicieni. Primul clasament se va referi la reprezentanții mediului de afaceri.

1) Ilan Shor

Este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Moldova, iar în ultimul timp s-a activizat simțitor. Despre el se spune că ar fi cumpărat noi afaceri, inclusiv media. Ar putea fi atractiv pentru orice partid – începînd de la cele de stînga și terminînd cu cele de centru-dreapta.

2) Gabriel Stati

Este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri de la noi, care și-a mai încercat anterior norocul politic. Atunci însă a candidat independent și nu a reușit să treacă bariera electorală pentru a deveni deputat. Acum, poate fi o bună achiziție pentru orice partid.

3) Nicolae Chiroșca

Este proprietarul unei rețele de restaurante din Chișinău, care se bucură de o mare apreciere din partea cunoscătorilor. Printre acestea se numără: „La Taifas”, „Caravan”, „Deja vu” etc. A început de la zero și le-a demonstrat tuturor că în Moldova poți face business de succes activînd în strictă conformitate cu cadrul legal. E cunoscut ca un om principial și care știe să obțină tot ce-și dorește prin muncă zi de zi. Venirea sa în orice tabără politică i-ar asigura acesteia plus valoare.

4) Chiril Gaburici

A condus anterior compania „Moldcell”, după care a fost promovat de investitorul turc al acesteia în cadrul companiei sale din Azerbaidjan. Este unul din puținii oameni de afaceri din Moldova care s-a manifestat cu brio inclusiv în plan internațional și pentru politica moldovenească ar fi o achiziție de preț.

5) Vasile Chirtoca

Are afaceri în diferite domenii, dar se pare că cele mai de succes țin de vînzările auto. Reprezintă mai multe branduri auto străine în Republica Moldova, iar acestea se bucură de o popularitate reală. Calitățile sale manageriale de excepție, la sigur, l-ar ajuta să devină și un politician bun.

6) Ludmila Climoc

Conduce compania „Orange” Moldova, cel mai mare operator de telefonie mobilă din țara noastră. Pînă în prezent a avut o carieră impresionantă, dovedind că este unul dintre cei mai buni manageri din cîți au fost vre-odată în Moldova. Este prea puțin probabil că și-ar abandona actuala funcție pentru politică, dar aceasta nu înseamnă că ea nu ar fi atractivă pentru partidele din Moldova.

7) Carmina Vicol

Conduce cunoscuta companie „Prime Capital”, care, într-un termen relativ scurt, și-a făcut un nume și a ocupat o nișă importantă pe piața pe care activează. Carmina Vicol este cunoscută ca un bun manager, cu calități profesionale de excepție. Venirea ei în Parlament la sigur ar conduce la umanizarea și profesionalizarea politicii.

8) Silvia Radu

Conduce de ani buni compania „Union Fenosa”, care este cel mai mare agent economic din domeniul distribuției energiei electrice. Este un profesionist desăvîrșit, lucru pe care l-a demonstrat cu brio pînă în prezent. La sigur, ar face treabă bună și în politică.

9) Victor Miculeț

Compania sa reprezintă în Moldova unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din lume – BMW. Este un bun cunoscător al mediului de afaceri autohton și, cu siguranță, prezența sa în Parlament ar însemna și îmbunătățirea cadrului legislativ ce reglementează activitatea business-ului.

10) Iurie Borș

Este cel mai cunoscut producător de mobilă din Moldova. Și-a făcut un nume pornind de la zero. Dar, pe lîngă faptul că e un bun profesionist în domeniul său, mai este cunoscut și ca un om cu principii de viață foarte puternice. Iar astfel de oameni cu siguranță sînt necesari în politica moldovenească.

Inapoi la arhiva noutaților