[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toate instituţiile medicale municipale vor fi reabilitate. Vezi cine-şi propune acest scop!
10 Iunie

Reabilitarea tuturor instituţiilor medicale municipale, a spitalelor, policlinicilor, laboratoarelor, etc., dar şi sporirea, din contul bugetului municipal, a numărului de înlesniri şi indemnizaţii pentru orăşenii social vulnerabili sînt două angajamente sociale de bază din programul candidatului PCRM la Primăria capitalei, Vasili Chirtoca.

La acelaşi capitol, Vasile Chirtoca propune simplificarea regulamentelor de achitare a compensaţiilor pentru căldură, călătorii în transportul public, etc., dar şi majorarea numărului de locuri în azilurile pentru bătrîni şi persoane solitare.

De asemenea, el intenţionează să deschidă cantine sociale, care să funcţioneze în regim constant, în fiecare sector al municipiului, precum şi să elaboreze programe de adaptare a persoanelor fără adăpost cu atragerea lor ulterioară la muncile locativ-comunale.

„Crearea, în fiecare cartier şi suburbie, unde locuieşte un număr anumit de persoane, a unor subdiviziuni speciale ale municipiului, pentru amenajarea şi menţinerea în ordine a zonelor amenajate. Atragerea, pentru activitate în aceste subdiviziuni, a pensionarilor apţi de muncă, dotarea lor cu echipament, inventar, seminţe şi material săditor, crearea unui sistem de pregătire a lucrătorilor. Restabilirea sau construirea în fiecare microraion a terenurilor sportive de dimensiuni mici, conform unor proiecte-tip”, sînt alte propuneri şi angajamente cu care vine Vasili Chirtoca la acest compartiment.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților