[ X ]
[ X ]
[ X ]
Toată conducerea unui partid parlamentar îşi va depune demisia
18 Decembrie

Preşedintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleţ a anunţat cînd va fi convocat Congresul formaţiunii. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite CURENTUL.

„Imediat cum vor fi create toate premisele pentru acest proces, la momentul cînd funcţia de preşedinte va deveni vacantă, cînd Consiliul Politic Naţional va lua o decizie privind etapele de resetare a partidului care să aibă ca finalitatea Congresul partidului unde urmează ca toată conducerea să-şi depună demisia şi să fie aleasă o nouă conducere a partidului. E un proces mai complex, dar nu poate fi tărăgănat prea mult. Eu cred că imediat după finalizarea, într-un mod sau altul, a acestei epopei cu desemnarea guvernului, cu sau fără participarea PLDM, imediat după asta vom lansa şi procesul de pregătire al Congresului”, a declarat Streleţ.

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte al partidului, Streleţ a spus că este opţiunea sa personală pe care deocamdată nu o face publică.

„Voi încuraja prin toate puterile şi metodele care le consider aplicabile ca acest proces să fie unul cît mai profund, care să încurajeze cît mai mulţi competitori să se includă în această competiţie, care să stabilească poate un proces mai inedit de identificare a unui lider autentic al partidului care să treacă prin organizaţiile primare, ca la congres pretendenţii la funcţia de preşedinte să aibă deja un anumit număr de susţinători din cadrul delegaţilor înainte de a se înscrie în cursă şi votul să fie unul secret”, a adăugat preşedintele interimar al PLDM.

Totodată, acesta a menţionat că îi este greu să se expună pe marginea subiectului dacă Vlad Filat poate candida din nou la funcţia de preşedinte al PLDM.

„E greu să vorbim despre această situaţie atît timp cît ancheta încă nu este finalizată, cu atît mai mult nici dosarul nu este trimis în judecată. Eu cred că atît timp cît dumnealui fizic nu poate participa în aceste procese, este greu de vorbit. Evident, noi avem nevoie de o resetare a conducerii partidului. Eu consider că nici măcar actualii vicepreşedinţi nu ar trebui să insiste ca să rămînă în funcţiile sale, inclusiv şi eu. De aceea şi ziceam, voi încuraja prin toate căile posibile un proces profund şi transparent de selectare a unei noi conduceri a partidului”, a conchis Valeriu Streleţ.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților