[ X ]
[ X ]
[ X ]
TLDM a lansat pașaportul european al tinerilor. Detalii!
13 Noiembrie

Organizația de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a lansat astăzi pașaportul european al tinerilor. Această acțiune face parte din programul dedicat Săptămânii Tineretului, cu genericul „Înainte pentru tineri liberi, educați și competenți” și a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Pașaportul european al tinerilor include toate lucrurile bune care s-au întîmplat pentru tineri în ultima perioadă.

“Din 2009 și pînă în prezent, s-au făcut mai multe lucruri frumoase: liberalizarea regimului de vize, posibilitatea de a depune actele la mai multe universități, acordarea burselor pe criteriul meritocratic, crearea mai multor locuri de practică și de acumulare a experienței pe perioada studiilor, asigurarea educației în limba română și a minim două limbi de circulație internațională, participarea tinerilor în senatele universitare, dotarea a peste 200 de cămine cu computere și conexiune la internet, etc.”, a declarat George Mocanu, președinte de onoare a TLDM.

La rîndul său, președintele organizației, Andrei Spînu a menționat că acesta este doar un început a ceea ce își propune PLDM să facă pentru tineri.

“Acest început oferă tinerilor posibilitatea de rămâne acasă, de a-și găsi un loc de muncă după studii și de  a investi într-un viitor European, în care fiecare să își poată dezvolta potențialul”, a declarat el.

Președintele TLDM  a comunicat că organizația pe care o gestionează are un program amplu dedicate tinerilor în perioada 9 – 17 noiembrie. Totodată, potrivit spuselor sale, TLDM va continua promovarea intereselor tinerilor și se va implica în implementarea reformelor necesare pentru a asigura un viitor European pentru tineri.

Prim-vicepreședintele organizației, Mihaela Spătaru, a anunțat că TLDM va desfășura forumuri europene în mai multe orașe din țară.

“Avem mai multe întîlniri cu tinerii, desfășurăm forumuri, discutăm cu ei pentru a avea un proces de integrarea europeană veritabil și pentru un viitor prosper aici, acasă”, a subliniat Spătaru.

Conducătorii TLDM au precizat că PLDM e unicul partid care promovează intens tinerii și care are trei tineri candidați la funcția de deputat pe locuri eligibile, în primii 20.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților