[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tineretul Liberal Democrat din Moldova a dat startul campaniei ”Student HUB”
24 Iulie

Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a lansat proiectul  ”Student HUB”, care oferă viitorilor studenți toată informația necesară privind posibilitățile de aplicare la instituțiile de învățămînt superior, transmite CURENTUL.

Punctele de informare „Student HUB” sînt destinate absolvenților, care vor să aplice la instituții de învățămînt superior. Proiectul va include puncte de informare în 5 universități mari, cu un profil mai larg de studiu, o linie telefonică, la care tinerii vor putea adresa întrebări despre admitere, și o adresă de e-mail.

„Începînd cu acest an, studenții vor avea ocazia de a face stagiu de practică ce vizează doar instituţiile de stat, în timpul celor 3 ani de facultate. Studenții trebuie să știe că, 10% din numărul de angajaţi ai instituţiei vor fi oferite locurile de stagiere, adică, o instituţie are 100 angajaţi respectiv 10 locuri de practică vor fi oferite în an”, a declarat Gheorghe Mocanu, ex-Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La rândul său, Andrei Spînu, președintele Organizației de Tineret a PLDM, a spus că viitorii studenți vor putea cunoaște toate oportunitățile ce îi vizează în perioada studenției.”Pe lîngă reforme și informarea procesului de admitere, viitorii studenți vor cunoaște cum ar putea trece de la contract la buget, dar și despre  stagiile de muncă pentru cariere de practică profesioniste”, a menţionat acesta.

Proiectul ”Student HUB” a fost lansat pe 18 iulie 2013, pentru informarea tinerilor care vor să aplice la universităţi.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților