[ X ]
[ X ]
[ X ]
Timofti, Leancă şi Corman au transmis un mesaj comun. Iată ce au spus!
27 Aprilie
foto: parlament.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, și prim-ministrul Iurie Leancă au transmis un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului și Stemei de Stat, transmite CURENTUL.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Pe 27 aprilie celebrăm Ziua Drapelului și Stemei de Stat.

Simbolurile statale definesc identitatea unei țări. Cele trei culori ale stindardului național – roșu, galben și albastru – reprezintă atât trecutul glorios al poporului nostru, cât și aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova.

Respectul față de Drapelul și Stema de Stat este un omagiu adus înaintașilor care au luptat cu credință și sacrificiu pentru libertatea și independența țării.

Uniți sub flamura tricoloră am repurtat victorii de-a lungul istoriei asupra dușmanilor care au pus în primejdie dăinuirea noastră ca popor. Suntem o națiune viguroasă și ne afirmăm și în prezent dreptul suveran de a ne decide viitorul.

În aceste vremuri tulburi, în care securitatea regională este amenințată de evoluțiile primejdioase din Ucraina, avem datoria de a da dovadă de coeziune, înțelepciune și curaj.

Tricolorul reprezintă acel simbol care îi unește pe toți cetățenii Republicii Moldova în jurul valorilor democrației și libertății. Sub acest steag am pășit cu toții împreună, cu gândul la izbândă, pe calea integrării europene.

Simbolurile naționale ne aduc aminte că avem datoria sfântă de a servi cu credință Patria, de a apăra unitatea și independența Republicii Moldova.

Vă îndemnăm să arborăm cu mândrie și să cinstim Drapelul de Stat și să onorăm Stema de Stat.

Onor la Tricolor!”

Curentul.md precizează că Ziua Drapelului şi Stemei de Stat este o sărbătoare națională instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților