[ X ]
Timofti: Activitatea Parlamentului trebuie să arate o atitudine egală faţă de toţi cetăţenii
29 Decembrie

Activitatea Parlamentului de legislatura a XX-a trebuie să arate o atitudine egală faţă de toţi cetăţenii. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Nicolae Timofti, în cadrul şedinţei de constituire a noului Legislativ, transmite CURENTUL

Şeful statului a menţionat că de activitatea deputaţilor depinde modul în care vor funcţiona instituţiile statului.

„Urmează să identificați formulele politice optime care să ducă la continuarea programului de modernizare a Republicii Moldova. De Guvernul pe care îl veţi vota va depinde evoluţia în economie şi alte domenii vitale. Republica Moldova trece printr-o perioadă extrem de responsabilă, având în vedere contextul politic intern și cel regional. Reformele trebuie continuate. Procesele de modernizare trebuie accelerate, așa încât țara noastră să se apropie de standardele democratice și de viață ale Uniunii Europene”, a spus Timofti.

În context, şeful statului şi-a exprimat speranţa că deputaţii din noul Legislativ, legal constituit, vor reuşi modificarea Constituţiei RM.

„În continuare, fără să anticipez agenda pe care urmează Dumneavoastră să o stabiliți pentru mandatul actualului Parlament, vă atrag atenția asupra necesității modernizării Constituției sau chiar a adoptării unei noi Legi Supreme. În noul text trebuie să se regăsească formule moderne și corecte privind procedura de alegere a șefului statului, Procuratura, și altele, care să corespundă imperativelor timpurilor în care trăim”, a adăugat preşedintele RM.

De asemenea, acesta a mulţumit deputaţilor din Parlamentul precedent pentru promovarea mai multor legi importante: ratificarea Acordului de Asociere, legile care urmăresc reforma justiției și testarea integrității funcționarilor de stat, Codul Educației, și multe altele.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților