[ X ]
Timofti: Acordul de Asociere a fost pînă în prezent sensul activităţii mele
26 Iunie

„Acordul de Asociere a fost pînă în prezent sensul activităţii mele, dar şi prioritatea absolută a actualei guvernări”. Despre aceasta a vorbit preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a făcut o declarație de presă cu ocazia semnării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

„UE s-a format pe parcursul ultimelor decenii ca o alternativă modernă a imperiilor din trecut, din care am făcut parte şi noi. Deosebirea esențială între imperii și actuala ordine din Europa este că în Uniunea Europeană în prim-plan se află omul și bunăstarea sa. Pentru noi, apropierea de Uniunea Europeană înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii și pensii mai mari, dar și garanția respectării drepturilor și libertăților omului.”, a menţionat Nicolae Timofti.

De asemenea, şeful statului a spus că este bucuros că Republica Moldova s-a menţinut pe traseul european în pofida mai multor obstacole, atît interne, cît şi externe. „Vreau să va felicit din toată inima că aţi crezut şi aţi muncit ca evenimentul din 27 iunie să se producă. Acordul de Ascociere conţine pe lîngă componenta politică şi crearea unei Zone de Liber Schimb. UE este principala destinaţie a produselor noastre. După crearea Zonei de Liber Schimb, producătorii noştri vor avea acces la o piaţă de 500 de milioane de consumatori cu o puternică capacitate de cumpărare”, a precizat preşedintele RM.

Totodată, Nicolae Timofti a afirmat că alegerea europeană a RM nu înseamnă ostilitate faţă de partenerii din CSI, inclusiv Rusia. „Aceste ţări vor avea doar de cîştigat, avînd o Moldovă mai dezvoltată şi mai modernă”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat, de asemenea, că mai departe urmează o perioada la fel de importantă ca cea de pînă la semnarea Acordului de Asociere cu UE. „Am încredere că în scurt timp Moldova va ratifica acordul, la fel ca şi Parlamentele statelor membre ale UE. Toate persoanele implicate vor începe imediat implementarea Acordului de Asociere”, a punctat Nicolae Timofti.

În context, preşedintele Nicolae Timofti a declarat că următoarea etapă este obţinerea unei perspective clare de aderare la Uniunea Europeană.

CURENTUL.md precizează: Mîine, Prim-ministrul Iurie Leancă va semna din partea Republicii Moldova Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în cadrul unei ceremonii la care vor participa șefii de stat și de guvern din partea celor 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Forumul Economic de Revitalizare a Odesei 2024 - Administrația Publică și Integrarea Europeană: Lecții pentru Republica Moldova
    Divers |
  2. Ion Sula: Maia Sandu nu realizează lucrurile care se întâmplă în R. Moldova. Își vor da seama după 21 octombrie
    Politică |
  3. Sistemele digitale de operare ale legislativului vor fi modernizate cu suportul Elveției
    Politică |
  4. Ex-ministru, despre unele riscuri sectoriale aferente procesului de aderare la UE: Accelerarea proceselor integraționiste, fără un program masiv investițional pentru modernizarea țării, va duce la pierderea...
    Ştiri |
  5. Vicepreşedintele CUB: Fără acces la resurse administrative sau bani murdari am adunat semnăturile în susținerea lui Igor Munteanu!
    Politică |
  1. Vicepreşedintele CUB: Fără acces la resurse administrative sau bani murdari am adunat semnăturile în susținerea lui Igor Munteanu!
    Politică |
  2. Forumul Economic de Revitalizare a Odesei 2024 - Administrația Publică și Integrarea Europeană: Lecții pentru Republica Moldova
    Divers |
  3. Ministra Finanțelor, Victoria Belous, în discuție cu Ambasadoarea Suediei, Katarina Fried: Sprijinul Suediei este important
    Business |
  4. Sistemele digitale de operare ale legislativului vor fi modernizate cu suportul Elveției
    Politică |
  5. Ex-ministru, despre unele riscuri sectoriale aferente procesului de aderare la UE: Accelerarea proceselor integraționiste, fără un program masiv investițional pentru modernizarea țării, va duce la pierderea...
    Ştiri |