[ X ]
[ X ]
[ X ]
Timofti a convocat la Reşedinţa de stat fracţiunea parlamentară a PCRM
13 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat astăzi, 13 februarie a.c., pentru consultări fracțiunea parlamentară a PCRM în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Evenimentul va avea loc la Reședința de stat, la ora 12.30.

CURENTUL.md precizează: Guvernul Leancă 2 nu a primit ieri vot de încredere din partea Parlamentului. Pentru învestirea Executivului au votat doar 42 de deputaţi, mai puţin decît minimul necesar (n.r. – 51 de voturi).

Potrivit legislaţiei în vigoare, preşedintele Nicolae Timofti, după consultarea fracţiunilor parlamentare, va desemneze un nou candidat la funcţia de prim-ministru. După decretul semnat de şeful statului, candidatul funcţia de premier va trebuie în decurs de 15 zile să ceară vot de încredere în faţa Parlamentului pentru programul de activitate şi lista Guvernului.

Conform Constituţiei Republicii Moldova, „în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul”. Parlamentul poate fi dizolvat şi dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de investitură.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților