[ X ]
[ X ]
[ X ]
Suedia oferă suport pentru dezvoltarea echilibrată a regiunilor Republicii Moldova
7 Octombrie

În cadrul unei întrevederi între ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan și Excelenţei Sale Ingrid Tersman, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova, au abordat subiecte de bază ca realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și antrenarea Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) în realizarea proiectelor de sporire a eficienței energetice, inclusiv eficientizarea cooperării bilaterale, transmite CURENTUL.

Excelența Sa Ingrid Tersman a apreciat rezultatele cooperării în cadrul proiectelor de dezvoltare regională, totodată confirmînd disponibilitatea de a susține în continuare RM în procesul de integrare europeană și de a oferi tot suportul necesar pentru dezvoltarea echilibrată a regiunilor de dezvoltare din țara noastră.

„Programul comun de cooperare în domeniul dezvoltării regionale este un program cheie ca mărime, impact și conținut. Urmează să eficientizăm colaborarea în acest sens și să identificăm noi sectoare de oferire a suportului”, a precizat Excelența Sa Ingrid Tersman, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în țara noastră.

Ministrul Marcel Răducan, și-a exprimat recunoștința şi i-a mulțumit pentru sprijinul acordat. „Îmi exprim recunoștința și mulțumesc Excelenței Sale pentru suportul acordat țării noastre, inclusiv sprijinul în elaborarea Legii privind eficiența energetică, precum și pentru suportul acordat în realizarea proiectelor de dezvoltare regionale”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților