[ X ]
[ X ]
[ X ]
Subiectul guvernatorului BNM, discutat în Parlament. Iată anunţul făcut de Candu!
17 Decembrie

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să se expună asupra cererilor de demisie ale guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu şi viceguvernatorului Marin Moloşag pînă pe 21 decembrie 2015, transmite CURENTUL. 

În cadrul şedinţei de astăzi, deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a întrebat de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cînd vor fi examinate aceste cereri, dar şi despre procesul de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM.

„Săptămîna viitoare intenţionam să iniţiez consultări cu fracţiunile parlamentare la subiectul selectării unui candidat la funcţia de guvernator. Dar luînd în consideraţie situaţia politică actuală, unii liderii de fracţiuni m-au rugat să reţin acest subiect pentru a evita un risc vădit în situaţia politică actuală”, a răspuns Candu.

La rîndul său, Deliu a spus că, situaţia politică nu are nimic cu prevederile legale.

„Termenul prevăzut de lege expiră pe 21 decembrie. Putem să ne întrunim de urgenţă pentru a respecta termenul legal”, a adăugat deputatul PLDM.

„Pînă pe 21 decembrie cererile pot fi şi retrase”, a conchis preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Reamintim că, guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, precum şi viceguvernatorul Marin Moloşag, au depus cererile de demisie pe data de 21 septembrie anul curent. Ulterior, pe 6 octombrie 2015, speaker-ul Andrian Candu a constituit o comisie specială pentru selectarea candidaturilor la funcţia de guvernator al BNM. Pe 10 noiembrie anul curent, Andrian Candu a anunţat că el va fi cel care va propune o candidatură la această funcţie, deoarece comisia nu a reuşit să selecteze un candidat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților