[ X ]
[ X ]
[ X ]
SUA sprijină acțiunile Republicii Moldova pentru întărirea securității energetice
7 Noiembrie

Astăzi, 7 noiembrie, ministrul Economiei Andrian Candu a avut o întrevedere cu Alexander  Kasanof,  directorul Oficiului pentru Afaceri est-europene din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat din Statele Unite ale Americii, transmite CURENTUL.

Astfel, discuția a cuprins mai multe subiecte ce vizează securitatea energetică a Republicii Moldova, relațiile cu țările vecine, reformele inițiate și alte chestiuni importante de pe agenda bilaterală.

Oficialul american a manifestat un interes sporit față de modul în care evoluează relațiile comerciale dintre Republica Moldova cu SUA și în ce măsură partea americană poate asigura unele aspecte de securitate energetică a țării noastre.

În acest context, Alexander Kasanof a precizat că SUA este dispusă să ofere suportul necesar și încurajează acțiunile Republicii Moldova ce au ca scop întărirea securității energetice a țării.

La rîndul său, vicepremierul l-a informat despre efectele embargoului impus de Rusia produselor moldovenești, și a precizat că motivele discutate cu cei ce le aplică sunt strict de ordin politic și o răzbunare față de decizia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi vicepremierul a solicitat susținere și pentru atragerea investitorilor americani în Republica Moldova.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților