[ X ]
[ X ]
[ X ]
SUA au un nou atașat militar acreditat pentru Republica Moldova
24 Mai

Ministrul Apărării Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu noul atașat militar al Statelor Unite ale Americii, acreditat în Republica Moldova, locotenent-colonelul Jeff Muir. La întrevedere a participat Excelența Sa, Amabasadorul SUA James D. Pettit și fostul atașatul militar al SUA, Joseph Bilbo, transmite CURENTUL.

Anatol Șalaru a reiterat faptul că SUA reprezintă unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai Republicii Moldova. Ministrul a mulțumit Guvernului american pentru colaborarea bilaterală dintre cele două armate și pentru susținerea părții americane în reformarea și modernizarea Armatei Naționale.

Anatol Șalaru a evidențiat faptul că datorită eforturilor depuse de atașații militari, procesul de reformare este unul evident și şi-a exprimat speranța în continuarea colaborării la nivel militar.

La rândul său, locotenent-colonelul Jeff Muir a declarat că va continua să susțină Republica Moldova și și-a asumat angajamentul să intensifice relațiile moldo-americane.

Spre finalul discuției, ministrul Apărării a reiterat aprecierea pentru locotenent-colonelul Joseph Bilbo, care a contribuit susbstanțial la modernizarea Armatei Naționale.

Menționăm că la 19 mai 2016, Joseph Carlton Bilbo a fost decorat de către Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti cu Medalia „Meritul Civic”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților