[ X ]
[ X ]
[ X ]
Streleţ, Lupu şi Ghimpu după consultările cu Timofti: Azi nu ne întîlnim
16 Decembrie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Democrat din Moldova (PDM), Partidul Liberal (PL), dar și deputații neafiliați din grupul Leancă, trebuie să propună pînă la finele săptămînii un candidat la funcția de Prim-ministru. Anunțul a fost făcut în cadrul unor declarații de presă, astăzi, după întrevederea cu șeful statului, transmite CURENTUL.  

Președintele PDM, Marian Lupu a declarat că, discuțiile cu șeful statului s-au axat pe formula de aplicare în mecanismul de formare a Guvernului.

”Noi propunem formula – numărul efectiv de mandate. În cadrul discuțiilor de astăzi, trei părți participante au confirmat anume această formulă. În rezultatul discuțiilor, am căzut de acord ca să mai reflectăm încă o zi –două, ca pînă la finele săptămînii să ne mai vedem cu șeful statului. Dacă nu se cade de acord, e dreptul Președintelui de a nominaliza candidatul. Nu am discutat candidaturi, suntem blocați la un nivel premergător”, a precizat Lupu.

La rîndul său, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț a menționat că, președintele a avut astăzi, un ton ferm, astfel încît dacă partidele nu găsesc consens, el va decide.

”Noi am reiterat poziția PLDM, menționînd mai multe argumente, dacă participăm, atunci nu de dragul participării, ci – în numele unor schimbări de substanță. E o situație deocamdată incertă, trebuie să ne mai întîlnim să găsim o soluție”, a precizat Streleț.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a afirmat: ”Ce nu-i posibil azi, e posibil mîine”. ”Avem două zile la discreție să ne mai consultăm între noi. Eu vreau să fiu optimist și să găsim o formulă acceptată de toți”, a conchis Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților