[ X ]
[ X ]
[ X ]
Streleţ: Îl invit pe domnul Voronin în ospeție la mine acasă
16 Aprilie

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin a fost invitat în ospeție de către liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleț. Invitația a venit urmare a discuțiilor aprinse din Parlament, pe marginea prezenței în Parlament a stegulețelor  cu simbolul PLDM,  plasate pe masa deputaților liberal-democrați, transmite tribuna.md.

Deputatul comunist Grigore Petrenco a cerut ca acestea să fie scoase din sala Parlamentului, în opinia sa, astfel fiind profanat drapelul de stat. În replică, Valeriu Streleț a spus ironic că înțelege solicitarea, căci culoarea verde i-a scos pe comuniști de la guvernare.

„Culoarea verde enervează deputații comuniști,  căci această culoarea, alături de colegii de la guvernare, i-a scos de la putere. În scurt timp va fi și mai multă culoare albastră și verde, iar roșie tot mai puțină. Deprindeți-vă!”, a precizat liberal-democratul.

Președintele PCRM  l-a acuzat în Streleț că și-ar fi plasat pe casă simbolul mason  și a cerut să fie terminat circul din Parlament.

„La o discuție despre simbolistică îl invit pe domnul Voronin  în ospeție la mine acasă”, a precizat Streleț.

În context, speakerul Parlamentului, Igor Corman a remarcat că, invitația vine tocmai în perioada sărbătorilor, cînd deputații au mai multe zile libere.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților