[ X ]
[ X ]
[ X ]
Stephane Bride: Vom utiliza toate instrumentele şi programele pentru a creşte calitatea produselor moldoveneşti
6 Martie

Stephane Bride, ministrul Economiei a avut, astăzi, o întrevedere cu Luc Devigne, şeful Unităţii pe Comerţ în cadrul Comisiei Europene, aflat la Chişinău cu prilejul reuniunii recente a Consiliului pentru Comerţ al Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător RM-UE (DCFTA), transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii oficialii au pus în discuţie agenda de implementare a angajamentelor pe DCFTA, rezultatele Consiliului, reunit la 5 martie, curent , precum şi recomandările făcute părţii moldoveneşti. Rezulatele reuniunii vor fi incluse într-un raport şi prezentate la Consiliul de Asociere din 16 martie de la Bruxelles.

În context, Stephane Bride, s-a referit la necesitatea dinamizării efortului de implementare a prevederilor Acordului, pentru ca producătorii moldoveni să valorifice pe deplin oportunitățile pieței europene.

„Suntem deja în competiţie cu producătorii europeni. De aceea, trebuie să ne accelerăm eforturile pentru sporirea calităţii produselor noastre, utilizând tot instrumentarul şi programele de suport disponibile. Realizarea angajamentelor de implemenatre a DCFTA ne va facilita nu doar accesul pe piaţa europeană, dar va încuraja şi aplicarea reformelor structurale, necesare pentru ridicarea competitivității economiei naționale”, a spus Stephane Bride.

La rândul său, Luc Devigne a reiterat importanța implementării angajamentelor ce derivă din ZLSAC. O prioritate în acest sens armonizarea legislaţiei naţionale la rigorile europene și crearea condițiilor necesare pentru implementarea lor, dar şi informarea continuă a cetăţenilor despre prevederile Acordului și progresele înregistrate în implementarea acestuia.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților