[ X ]
[ X ]
[ X ]
Stepaniuc: Elitele politice ar trebuie să găsească posibilităţi de conlucrare între ele
25 Noiembrie

Partidele politice de stînga se comportă distructiv în această campanie electorală. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Popular Socialist din Moldova, Victor Stepaniuc, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„Elitele politice ar trebui să găsească posibilităţi de conlucrare. Este o problemă foarte mare pentru ţara noastră. Societatea noastră nu poate propune asemenea coaliţii largi, precum este în Germania”, a declarat Stepaniuc.

Potrivit politicianului, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, actualele partide merg doar pe mesaje geopolitice: Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală.

„Ne miră mesajele partidelor de dreapta, dar şi de stînga. Nu doar comuniştii, dar şi celelalte partide de stînga se comportă distructiv în campania electorală. Noi nu avem un centru politic, o a treia forţă care să consolideze. Era bine să se consolideze, să creeze blocuri electorale mari care să nu scindeze societatea”, a adăugat Stepaniuc.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, politicianul a explicat decizia de a nu participa la alegerile parlamentare din acest an.

„Negocierile privind crearea unui bloc electoral au eşuat şi astfel s-a decis să nu participăm în această campanie electorală. Nu e o mare pierdere. Noi am dus negocieri, dar condiţiile lor nu le-am putut accepta”, a conchis Victor Stepaniuc.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților