[ X ]
[ X ]
[ X ]
Stefan Fule: RM a obţinut regim liberalizat de vize într-un timp record
24 Aprilie
foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi la Praga, o întrevedere cu Comisarul European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Stefan Fule, transmite CURENTUL.

Nicolae Timofti și Stefan Fule au convenit că stabilitatea politică actuală din Republica Moldova este esențială pentru dezvoltarea în continuare a proceselor de reforme agreate cu partenerii europeni și pentru realizarea unor schimbări concrete, benefice pentru viața cetățenilor.

Totodată, şeful statului i-a mulțumit lui Stefan Fule pentru decizia Uniunii Europene și a țărilor membre de a liberaliza regimul de vize pentru cetățenii moldoveni, începând cu data de 28 aprilie anul curent.

La rîndul său, Comisarul European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Stefan Fule, a spus că eforturile Republicii Moldova de a implementa valorile europene fac din țara noastră un partener important pentru UE și un stat fruntaș în cadrul Parteneriatului Estic.

Mai mult, Stefan Fule l-a felicitat pe președintele Timofti în legătură cu obținerea, într-un timp record, a regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova, menționând că acest succes probează maturitatea țării și abilitatea ei de a repurta victorii pe plan internațional.

De asemenea, oficialul european a reiterat susținerea Uniunii Europene a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și a remarcat că de avantajele integrării europene vor beneficia atât cetățenii, cât și societățile comerciale din țară, inclusiv din regiunea transnistreană.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților