[ X ]
Ştanski: Obiectivul nostru este unirea cu Federaţia Rusă
4 Aprilie
foto: adevarul.md

Independenţa Transnistriei a fost recunoscută de cetăţenii ei, iar scopul primordial al autorităţilor de la Tiraspol este unificarea cu Federaţia Rusă. Declaraţiile au fost făcute de către pretinsul ministrul de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, în cadrul unui interviu pentru lifenews.ru.

„Voinţa poporului a fost expusă în cadrul referendumului. Noi vrem în Federaţia Rusă. Vectorul politicii externe se bazează pe voinţa populaţiei. Parcursul nostru este integrarea în strcuturile euroasiatice. Scopul nostru principal este unirea cu Federaţia Rusă”, a menţionat Ştanski.

În context, Nina Ştanski a menţionat că este încîntată de exemplul Crimeii, care a devenit o parte a Federaţiei Ruse.

„Poporul are dreptul la autodeterminare, care constituie fundamentul sistemului de drept internaţional. Transnistria a demonstrat dreptul său de a fi independentă – este un stat deja înfiinţat”, a adăugat pretinsul ministru de externe din stînga Nistrului.

Curentul.md aminteşte că, acum două zile, după întrevederea Ninei Ştanski cu vicepremierul pentru Reintegrare Eugen Carpov, prima a anunţat că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea conflictului transnistrean, care urmează să aibă loc la Viena în perioada 10-11 aprilie 2014, va fi anulată.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților