[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Spitalul din Orhei este o oază de europenitate.” Vezi cine a făcut o asemenea declarație
20 Iunie

Ministrul german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, Gerd Müller a vizitat ieri-seară Spitalul „Sf. Panteleimon” din Orhei. Acesta a fost însoțit de Prim-ministrul Iurie Leancă, transmite Curentul.md

Cu ocazia acestei vizite, Iurie Leancă a menționat că a văzut acolo o oază de europenitate. „Sunt bucuros să revin aici cu prietenii noștri germani. Am văzut o oază de prestări de servicii calitative pentru cetățeni, ceea ce este important că această oază se amplifică cu astfel de servicii, infrastructură modernă și atitudine. În câțiva ani, germanii s-au concentrat pe câteva domenii-cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova: infrastructură, apă și canalizare, ceea ce înseamnă sănătate și desigur servicii medicale de calitate”, a precizat Iurie Leancă.

Totodată, și ministrul Federal s-a arătat impresionat de cele văzute: „Pe parcursul vieții, noi avem mai multe dorințe, oamenii care sunt în suferințe au o singură dorință – să se facă bine, pentru aceasta trebuie să avem un sistem bun de ocrotire a sănătății, specialiști pregătiți. Ceea ce am văzut  aici este o instituție-model. Totul este foarte european aici.”

Spitalul din Orhei are o capacitate de 410 locuri şi este unul dintre cele mai mari spitale din Republica Moldova și a beneficiat în ultimii trei ani de fonduri pentru creșterea eficienței energetice, oferite prin intermediul KfW și GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei).

Diana Cebotari

IMG_9927 IMG_9964

Inapoi la arhiva noutaților