[ X ]
[ X ]
[ X ]
Societatea Vînătorilor şi Pescarilor cere demisia ministrului Valeriu Munteanu
30 Septembrie

Societatea Vînătorilor și Pescarilor din Moldova (SVPM) cere demisia ministrului Mediului, Valeriu Munteanu. Cerinţa a fost expusă de membrii SVPM în cadrul unei acţiuni de protest organizată în faţa Ministerului Mediului, transmite CURENTUL.

Aceştia sînt nemulţumiţi de un proiect elaborat de Ministerul Mediului şi aprobat de Guvern, prin care a fost interzis vînatul pentru mai multe specii de animale şi păsări.

Înarmaţi cu pancarte, protestatarii au scandat: „Valeriu, pleacă acasă!”, „Nu noi am vînat în Pădurea Domnească!”, „Jos hoţii”,  „Jos ministrul Mediului, Valeriu Munteanu!”.

„Astăzi, pentru prima dată sîntem nevoiţi să ieşim la protest. Am venit din toată ţara. Pînă acum Ministerul se putea mîndri cu ai săi conducători. Astăzi la conducere au venit populişti, oameni incompetenţi, care de dragul puterii execută orice comandă. Actualul ministru nu vrea să recunoască că a comis o greşeală cînd a adoptat hotărîrea privind interzicerea vînatului”, a declarat preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, Oleg Ciocoi.

La rîndul său, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu a ieşit în faţa protestatarilor şi i-a invitat la discuţii.

„Vin la Ministerul Mediului după 6 ani la Parlament. În domeniul vînătorii există o problemă foarte gravă. E şi vina noastră, recunosc asta. Este vorba de lipsa de reglementări în domeniul vînatului. Dar cotele care există nu le-am adus noi. Pe an ce trece sînt tot mai puţine specii de păsări şi animale. Din cauza că Dvs. aţi mers la vînătoare şi aţi împuşcat 40 de gîşte în loc de 4, s-a ajuns la această situaţie. Cotele de iepuri şi gîşte nu le-am stabilit noi, dar voi”, a declarat ministrul Munteanu.

Ministrul Mediului le-a recomandat vînătorilor să se conformeze legii, în caz contrar aceştia vor fi sancţionaţi.

Precizăm că, pînă în prezent, cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților