[ X ]
[ X ]
[ X ]
Societatea civilă a lansat un apel către partidele politice din cadrul AIE-3
24 Iulie

Societatea civilă a lansat astăzi un apel către partidele politice care au format coaliția de guvernare – Alianța pentru Integrare Europeană 3, în contextul elaborării programului de activitate a Guvernului R. Moldova, transmite CURENTUL.

Apelul va fi expediat astăzi tuturor partidelor care formează AIE, iar semnatari ai acestui apel sunt mai multe organizații neguvernamentale.

”Cerem să fie făcut public Acordul politic de constituire AIE 3, inclusiv anexele acestuia; să asigure integritatea publică și criteriul reprezentării echitabile a femeilor și bărbaților în toate funcțiile cu caracter politic în Guvern; să-și asume prioritățile din programul de guvernare precedent și alte priorități necesare pentru a asigura parcursul european și dezvoltarea țării; să intensifice eforturile pentru implementarea eficientă a tuturor reformelor inițiate, în special reformarea Justiției, combaterea corupției și asigurarea funcționalității CNI”, se spune în apel.

Totodată, societatea civilă cere de la AIE3 să fie adoptat în primele 100 de zile de guvernare pachetul de legi privind introducerea cotei minime de reprezentare pentru femei și bărbați; amendamentele la legislația privind finanțarea partidelor politice; mecanismul de implementare a legii de 2%; să asigure pachetul de legi legate de transparența proprietății în instituțiile mass-media și adoptarea unui nou Cod al Audiovizualului; dar și să consulte programul de guvernare cu societatea civilă.

În aceiași ordine de idei, ei au mai spus că, societatea civilă va reacționa la orice inconsecvențe sau abateri în implementarea reformelor.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților