[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii vor să demită Guvernul. Le va reuși?
26 Septembrie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au organizat din nou un protest în fața Guvernului R. Moldova. De această dată aceștia și-au exprimat indignarea față de  angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pentru un pachet de 7 legi și au acuzat Guvernul că a încălcat flagrant Constituția R. Moldova, transmite CURENTUL. 

Socialiștii au anunțat că încep colectarea semnăturilor pentru depunerea moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Leancă.

Deputatul PSRM, Ion Ceban a îndemnat toți deputații care nu sunt indiferenți față de viitorul țării să semneze moțiunea.

„ Actuala guvernare a pus la cale o schemă de fraudare, noi categoric protestăm asupra acestui fapt. Conform articolului 106 a Constituție, Guvernul nu are nici un drept să-și asume acest angajament,  Guvernul trebuie să plece. Noi socialiștii facem o adresare și vom depune o moțiune de cenzură, pe care  rugăm să o semneze toți deputații care nu sunt indiferenți față de viitor R. Moldova. Avem 72 ore pentru a trimite acest Guvern rușinos în istorie”, a conchis deputatul.

Moțiunea de cenzura asupra activității Guvernului poate fi inițiata de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Grupul socialiștilor din Parlamentul R. Moldova este constituit din 3 deputați.

CURENTUL precizează: Ieri, Premierul Iurie Leancă și-a angajat răspunderea în față Parlamentului  pentru șapte proiecte de lege. Legislativul s-a convocat în regim de urgență în seara zilei de joi, astfel, Premierul a prezentat  proiectele de lege pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea. La şedinţa nu s-a prezentat  fracţiunea Partidului Comuniştilor. Conform Regulamentului, proiectele respective vor intra în vigioare dacă  în decurs de trei zile nu va fi depusă vreo moțiune de cenzură.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților